ozongeneratorer.com

Ozonbehandling

Hvad er ozonbehandling?

En ozonbehandling er en proces som udføres med en ozongenerator. Processen er baseret på, at der produceres høje niveauer af ozon i rummet, hvilket betyder at bakterier, skimmel og allergener ikke kan overleve. Ozon er også en effektiv lugtfjerner – forskellige former for uønsket lugt forsvinder efter en behandling, da ozon nedbryder de kulstofforbindelser, som lugt består af.

En af fordelene ved at behandle med ozon er, at det er en gas, som hurtigt kan synke dybt ind i interiøret, tøj, tekstiler og byggematerialer, hvor lugten oftest findes. Lugt i gulve, vægge og lofter kan også fjernes ved at udføre en ozonbehandling.

Forberedelser inden ozonbehandling

Inden en ozonbehandling påbegyndes bør visse forberedelser foretages. Disse inkluderer:

  • Luk udluftningsskakt i de rum der behandles.
  • Åbn skabe, garderobe, skuffer osv. så ozonet nemmest kan nå omkring.
  • Hæng lugt forurenet tøj op i, så det bliver udsat for en direkte behandling.
  • Fjern dyr og planter fra rummet.
  • Tætne sprækker og døråbninger eller afskærm evt. med plastik.

Under ozonbehandlingen

Det vigtigste ved behandlingen er at lade ozonet arbejde alene. Derfor skal du ikke gå ind i rummet under behandlingen. Vent også mindst to timer efter afslutningen af ​​behandlingen, inden du går ind i rummet igen. Sørg også for, at rummet ikke er tilgængeligt for mennesker eller dyr, mens behandlingen er i gang. Ozon kan være irriterende ved høje koncentrationer, og ved lang tids eksponering.

Vær også opmærksom på den karakteristiske friske duft af ozon, hvis du er i et nærliggende rum til ozonbehandlingen, da dette er et tegn på, at der er en lækage. Når man overeksponerer ozon, begynder den at irritere øjne, hals og næse. Hvis dette sker, skal du forlade rummet straks.

Efter ozonbehandlingen

Vent altid mindst to timer efter afslutningen af ​​behandlingen, så ozonet forsvinder, og alle nedbrudte stoffer kan spredes i luften. I nogle tilfælde kan en lille lugt af ozon fortsætte i nogle få timer. Men denne lugt er fuldstændig harmløs og vil falde med tiden, indtil den er helt væk.

Risiko ved ozonbehandlingen

En ozonbehandling bør ikke vare for længe, ​​og derfor benytter en ozongenerator fra Ozoneair svingende intervaller. Uden disse intervaller er der risiko for, at ozonet reagerer igen med de resterende produkter, som dannes under den første reaktion. I den anden reaktion kan syre og nogle nye ildelugtende stoffer dannes, som er umulige at fjerne, medmindre det berørte materiale fjernes. I nogle tilfælde er hele huse blevet revet ned.

Ozonair bruger en unik teknik, der arbejder i oscillerende intervaller, der er specielt udviklet for at undgå, at ozon er i stand til at reagere med tidligere nedbrudte stoffer.

Selv om behandlingen udføres med rette intervaller, må den samlede tid ikke være for lang i forhold til effekten, eller mere præcist koncentrationen, af ​​ozon i det rum, der behandles. Dette kan medføre risiko for skader på gummi, plast og elektronik. Gummi og plast har tendens til at tørre ud i det omfang de knækker eller smuldrer helt. Elektronik kan oxideres, hvilket forårsager skade på f.eks. computere og tv’er.

Ozonair bruger en unik teknik, som optimerer behandlingstiden og effekten selv, baseret på det rum der behandles, for at undgå skade på dit hjem.

Køb din ozongenerator hos Ozonair

Fjern dårlig lugt fra alle typer af områder med vores effektive modeller. Find den som passer lige præcis til dine behov.